Je moet écht meer posten op social media.

Je moet écht meer posten op social media. Ja, ja, ik weet het en ook weet ik dat maar een klein deel van mijn FB-vrienden mijn post ook daadwerkelijk onder ogen krijgen.

Hieronder behandel ik kort het grootste misverstand van velen als het om content maken gaat op social media.

Soms weten we hartstikke goed wat we moeten doen, maar niet hoe we het moeten doen.
Wat mij de afgelopen jaren is opgevallen bij mijn studenten van de Art-repreneur Academy is dat ze moeite hebben met het creëren van content. Wat moet ik in godsnaam iedere keer posten en zitten de mensen er wel op te wachten.

Ik begin met het beantwoorden van de laatste vraag. Ja, mensen zitten erop te wachten. Zeker als ze jouw werk waarderen en als je het een beetje op een leuke manier doet. Mensen zijn altijd geïnteresseerd in iemand die mooie dingen maakt en daar structureel aandacht aan geeft. En anders… zijn het niet jouw toekomstige fans! (En hoef je je er dus ook niet druk om te maken.).

Op de tweede vraag ‘Wat moet ik posten?’ kan ik ook heel kort zijn. Alles wat ook maar enigszins relevant zou kunnen zijn voor jou, jouw product, jouw tot-stand-koming van je product, jouw visie op waar je mee bezig bent, jouw missie, jouw professionele leven, jouw klanten vóór en na het ervaren van jouw product of service, jouw privéleven en jouw verwondering – mits er een link te maken is naar iets wat ik eerder in deze zin al noemde. En nog veel meer.

Wat is de grootste fout die velen maken?

Veel ondernemers die hun zichtbaarheid willen vergroten hebben last van het ‘empty-page-syndroom’. Ze gaan aan de slag onder het mom van; ‘nu moet ik weer wat posten’ en kijken vervolgens ongeïnspireerd naar het lege beeldscherm.

Hoe dan wel?

De winnende mindset voor content creating is: ‘Ik ben al interessant genoeg!’

Vanuit deze basisgedachte ga je de dingen vangen die ik hierboven al genoemd heb. Je vangt ze door middel van het vast te leggen op foto of film of als verhaal. Je maakt op een dag namelijk genoeg mee.

Je koopt nieuw materiaal en vertelt vervolgens wat je ermee van plan bent.
Een klant loopt de deur uit met een kunstwerk van je… Hoppa weer een post!
De kat heeft een pot Oost-Indische Inkt omgemieterd.
Je loopt vast in je creatieve proces.
Je bent een voorselectie aan het maken voor een expositie.

Volgens mij begin je het te begrijpen!

Snap je nu wat die foto van die prachtige lucht boven dit vlog doet? Die heb ik gisteren gemaakt toen ik naar huis reed en dacht; ‘Ik moet weer een blog maken’ Hupsakee, mooi hè?
Zo nu jij aan de slag en blijf mooie dingen maken.

Met creatieve groet,

Peter

3 Comments

 • Martin

  Reply Reply 13 november 2018

  Omdat de link niet werkt in de nieuwsbrief speciaal naar je websiteblog gegaan. “Deze link kan safari niet openen”
  Verkeerde verwijzing?

  Wel een handige blog. (Dat dan weer wel!)

 • harma margrieta

  Reply Reply 20 juli 2019

  de kat heeft een pot oost-indische inkt omgegooid 🙂

  • Peter Maasdam

   Reply Reply 6 augustus 2019

   Goede post inderdaad voor Insta Capture don’t Create!

Leave A Response

* Denotes Required Field