Je Tijd of je Leven

Je Tijd of je Leven

De snelste manier om meer te verdienen met je passie is je tijd beter te gaan gebruiken. Want ga maar na: alles heeft met tijd te maken. Iedere dag telt de timer af en als hij bij wijze van spreken begint te piepen, dan is het weer gedaan met deze 24 uur. Op, foetsie, komt nooit meer terug!

 

Tijd is de meest kostbare asset in je leven. Het is dus hartstikke logisch om daar met groot respect mee op te gaan. Alleen doe jij dat ook? Ondernemers weten dat tijd geld waard is. Hun eigen tijd, dat van hun werknemers, de tijd van hun klanten. Veel ondernemers sturen zelfs rekeningen voor hun tijd, bijvoorbeeld advocaten en accountants en ook de loodgieter en de elektricien. Vanuit deze gedachte zou je denken dat iedere zichzelf respecterende zelfstandige superbewust zijn kostbare tijd inzet ten gunste van de dingen die hij of zij belangrijk vindt.

 

Tijd-mishandeling, AUW!

Helaas. Vanuit mijn roeping om creatieve ondernemers te helpen, kom ik nogal veel ‘tijd-mishandeling’ tegen. Een van de meest voorkomende valkuilen is tijdverdrijf op digitale hangplekken van soortgelijken. Zo zijn er ongelofelijk veel Facebookgroepen voor kunstenaars. Binnen deze groepen is er een levende conversatie over… ja waarover eigenlijk? Verfgebruik, help mij aan een passende titel, moet er nog wat rood bij, vind jij dat het schilderij af is? Allemaal incestueus geneuzel waar je geen kunstwerk sneller door verkoopt. Sterker nog; het depositioneert de professional juist. Het weerhoudt hem om een echte expertstatus op te bouwen.

 

Is dit erg? Is het immers niet zo dat je soms eenzaam bent als kunstenaar? Dan mag je toch wel met je kunstbroeders en zusters een gezellige tijd hebben? Prima hoor. Doen. Maar wel in je eigen tijd, is mijn advies. Je eigen tijd is de tijd die je over hebt als je niet met je professie van ART-repreneur bezig bent.

 

Want dit is het probleem: Slechts weinig kunstenaars zijn tevreden over hun verdiensten.

 

Er is een hoop leed. “Ik verkoop te weinig.” “De galerie doet niet genoeg voor mij.” “Op de atelierroute weer niets verkocht, maar wel mijn wijn en borrelnootjes op!” De grote vraag is altijd weer: wat doe jij eraan om jouw publiek op de hoogte te stellen dat jij bestaat? En vinden ze je leuk en betrouwbaar? Ben jij de prijzen die je vraagt waard? Hoe help je jouw publiek, zodat zij vervolgens ook begrijpen waarom je dat bedrag waard bent en waar kunnen ze jouw werk kopen?

 

Kortom: is het helder wat je waar te bieden hebt en voor hoeveel?

 

Het erge van tijd-misbruik is dat de verspilde tijd NIET meer gebruikt kan worden voor de zaken die van wezenlijk belang zijn voor jouw ART-repreneurschap. Je weet wel, het ondernemerschap voor creatieven die geld willen verdienen met hun passie.

 

Weten creatieve ondernemers dan niet goed welke stappen ze moeten zetten in ondernemersland?  Is het gebrek aan deze kennis en proactiviteit dan de reden van slecht timemanagement? Of is het meer de angst om zichtbaar te zijn? Jezelf authentieker, vaker en grootster in de schijnwerpers te positioneren? Iedere lezer mag dit voor zichzelf beantwoorden.

 

Maar… bij deze toch nog wat TIPS. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

  1. STOP met tijd verdoen op plekken die jou niet helpen je product of dienst dichter bij je publiek te brengen. STOP met FB consuming in de brede zin van het woord. Ga vooral professioneler om met je tijd. Maak desnoods een aparte familiegroep aan op Facebook. Stop met tijd- en energieverslindende contacten, conversaties, pietpraat en discussies. Doe vooral dingen waar jij wat aan hebt. Deel bewust jouw waardes en waar jouw kunst voor staat.
  2. QUOTE – Gary V. Always create more than you consume.
    Dat is een mooie richtlijn voor jouw promotie. Maar opeens houdt de creatieveling op creatief te zijn. Oeps, ja maar… waar moet ik het dan over hebben? Wat vinden mensen leuk? Moet ik dan steeds weer een schilderij posten? Nee zeker niet, neem jouw fans mee op je reis. Dit betekent bijvoorbeeld informatie over de totstandkoming van jouw product of service. Een kijkje achter de schermen. Grappige conversaties tussen jou en je leveranciers. Tussen jou en je klanten. Verhalen van je klanten over jou of over wat je voor hen betekent. Hoe je hun leven blijvend hebt veranderd met jouw product of dienst. Oftewel ‘Capture, don’t Create’. Deze interessantste dingen maak je gewoon gedurende de dag mee.
  3. Vind je het eng zichtbaar te zijn?
    Realiseer je dan één ding. Als jij een creatief product of dienst hebt, betekent dit dat jouw klanten ook altijd een stukje van jou kopen. Dat betekent dat ze willen weten wie erachter het creatieve product zit. Dus ga aan de slag met jouw Manifesto: wat houdt jou echt bezig? Waar geloof je in? Wat vind jij belangrijk in dit leven? Waarom maak je wat jij maakt? Wie wil je bereiken met jouw creatieve uiting en waarom zouden ze het moeten kopen? Probeer vervolgens van hieruit te creëren en te zenden. In zoveel mogelijk verschillende uitingsvormen. Nog steeds eng? Zoek een goede psycholoog of therapeut, of wordt Zenboeddhist.

 

Jouw Gift moet gedeeld worden met de wereld

Eén ding wordt voor mij steeds duidelijker naarmate ik ouder word. Tijd is echt het meest kostbare dat er is. Hierdoor word ik steeds moediger. Ik wikkel er geen doekjes meer om. Ik durf steeds extremer mezelf te zijn en zichtbaar te worden. Jij hebt de wereld iets waardevols te bieden. Hou het niet voor jezelf. Het is jouw gift. Ik wens je een mooie tijd op deze aarde als kunstenaar-ondernemer.

 

Maak er wat van!

 

X Peter

 

Wil jij je tijd goed gebruiken en door middel van meer ondernemerschap meer geld verdienen met je passie? Kom dan zaterdag 12 mei naar Kunstenaars Verdienen Beter.

Leave A Response

* Denotes Required Field